De WordPress trends in 2021 op het gebied van ontwikkeling

Als het om webontwikkeling gaat dan domineert WordPress met haar succes alle andere grote content management systemen, door bijna 35% van alle topwebsites ter wereld aan te drijven. WordPress is als één van de meest geliefde CMS systemen enorm populair voor een deskundige webontwikkeling; dit voor de ontwikkeling van verschillende typen websites. Met de voortgang van de allernieuwste trends en technologieën voor webontwikkeling, volgt WordPress alsook de meest actuele trends. Bovendien wordt dit CMS systeem met veel geavanceerde attributen en functionaliteiten geleverd. Terwijl de wereld alsmaar blijft veranderen, veranderen tevens de trends in de ontwikkeling van WordPress. Hieronder vind je de laatste trends op het gebied van WordPress ontwikkeling die jij zeker in de gaten zou willen houden.

Features and Services

Video-achtergronden

hoewel het implementeren van video’s op websites niet iets nieuws is, is het gebruik van headers en video-achtergronden één van de belangrijkste WordPress trends in 2021. Door in het oog springende video’s en visuals op de website te gebruiken, kun jij de website niet alleen een stuk aantrekkelijker maken, maar tegelijkertijd de betrokkenheid van de gebruikers vergroten.

Op modules gebaseerde thema’s

dit zijn één van de populairste typen WordPress thema’s die er in 2021 gebruikt worden. Deze thema’s voegen met succes diverse modules samen die voor allerlei zakelijke organisaties in de echte wereld relevant zijn. Het stelt je alsmede in staat om op basis van tijd en behoefte allerhande functies op te roepen.

Chatbots

dit zijn geweldige tools die assisteren om een naadloze communicatie met de menselijke gebruikers tot stand te brengen. Bovendien werkt het alsmede als een gemakkelijke manier van communicatie tussen mensen en machines door spraak of tekst gebaseerde vragen van gebruikers te herkennen en hier onmiddellijk op te reageren. Afgezien van een ERP en CRM integratie, overwegen steeds meer bedrijven vandaag de dag -via een op maat gemaakte WordPress ontwikkeling- een chatbot integratie om zo een vlotte en efficiënte klantenondersteuning te bieden. Daarnaast helpt de integratie van chatbots ondernemers ook om de problemen van klanten efficiënt op te kunnen lossen.

Minimalistische thema’s

dit soort thema's zorgen voor een soepele navigatie met een breed scala aan 2D afbeeldingen en witruimte. En deze trend zal in de toekomst een norm worden, omdat het zowel de mobielvriendelijkheid als grote bruikbaarheid benadrukt.

Multifunctionele thema’s

met deze thema’s kunnen gebruikers websites ontwerpen die veel functies bieden die essentieel voor websites zijn. Deze multifunctionele thema’s worden op een breed scala aan websites toegepast en dit is dan ook de reden waarom deze thema’s juist nu zo populair zijn.

Websitebouwers dankzij slepen en neerzetten

dankzij de introductie van widgets voor het slepen en neerzetten zijn de zijbalk layouts nu dingen vanuit het verleden geworden. Dankzij te slepen en neer te zetten drukken de widgets ook hun stempel op de laatste webontwikkeling technieken. Deze widgets worden vanwege het gebruiksgemak uiterst populair, met daarbij alsook het vermogen om zonder technische vaardigheden te hebben toch nog op maat gemaakte websites te creëren. Het bevrijdt jou evenzo van het gebruik van de reguliere website indeling, zodat je een flexibelere layout kunt samenstellen.

Virtual Reality

de wereld van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) bevindt zich momenteel op een hoogtepunt aangezien ze mensen de beste gebruikerservaring bieden door hen een realtime ervaring te bieden. Virtual reality wordt in het huidige scenario van de COVID-19 pandemie als iets erg nuttigs gezien om de mensen bepaalde dingen beter te kunnen laten bekijken. En deze trend zal zich zeker voortzetten, zelfs als de epidemiologische situatie weer normaal wordt.

Progressive Web Apps or PWA

we bladeren allemaal wel online door services of producten, maar soms vinden we het om de één of andere reden moeilijk om apps te downloaden. In die gevallen kunnen PWA of Progressive Web Apps als gewone apps fungeren zonder deze te hoeven downloaden. Dit zijn de belangrijkste voordelen van PWA-apps:

  • Betere gebruikerservaring
  • Snellere laadtijd
  • Hogere beveiliging
  • Meer flexibiliteit

3D contents

aangezien VR voor de meeste bedrijven en doelgroepen nog steeds buiten het budget valt, werkt 3D content als een effectief maar goedkoper alternatief, en is iets dat momenteel van steeds meer mensen de aandacht trekt. 3D content is voor de meeste bedrijven ook een uitstekende keuze, omdat ze meehelpen een aantrekkelijke en blijvende indruk op de klanten te maken.

Witruimte

witruimtes zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en zal ook in de toekomst één van de grootste trends zijn. Door meer witruimte aan de webpagina’s toe te voegen, wordt de webinhoud effectiever benadrukt, waardoor de website bezoekers er alsook langer door betrokken blijven. Bovendien kun je door het gebruik van witruimtes de websites er evenzo overzichtelijk uit laten zien, een aantrekkelijk uiterlijk aan de website verstrekken en de betrokkenheid van gebruikers vergroten om zo meer bezoekers in potentiële klanten te transformeren.

Kunstmatige intelligentie of A

dit is een andere veelgevraagde technologie in 2021 en de meerderheid van alle WordPress developers stellen bedrijven voor om AI toe te voegen om de conversie te verhogen. AI helpt bij het analyseren van het gebruikersgedrag en helpt eveneens bij het aanbieden van gepersonaliseerde oplossingen op de website. Enkele populaire AI WordPress plugins zijn Akismet, WordLift en Quttera. Kunstmatige intelligentie helpt jou bovendien om jouw eCommerce website opnieuw in het vizier te brengen en ervoor te zorgen dat de klant jouw website dankzij gepersonaliseerde kortingen en aanbiedingen te gebruiken steeds weer opnieuw bezoekt. Als gevolg hiervan kun je ook een beter inzicht krijgen in de verkoop op de eCommerce websites.

Oversizede typografie

typografie werkt als een geweldig ontwerp hulpmiddel. Zowel de lettergrootte als de stijl kunnen de inhoud immers aantrekkelijker maken. Met behulp van typografie kun jij jouw content accentueren en animaties toevoegen.

Animaties met bewegingseffecten

het toevoegen van animaties aan het website ontwerp biedt de gebruikers een plezierige website ervaring. Het wordt ook steeds meer mainstream om in 2021 bewegingseffecten op WordPress websites toe te voegen, waaronder plugins voor muis animatie en scrolleffecten. Deze effecten zullen de websites tevens aantrekkelijker maken.

Toegankelijkheid vergroten

het leven is niet elke dag en voor iedereen hetzelfde. Veel domeinen, zoals medische en die aan het onderwijs verbonden zijn, maken op dit moment gebruik van een technologische innovatiekracht. En deze trend zal de komende jaren door blijven groeien om zo op een geweldige manier toegang tot digitale content te verstrekken. Bovendien biedt de implementatie van spraakgestuurde zoektechnologie de gebruikers een uitstekende toegang.

Dit is een glimp van de laatste trends op het gebied van WordPress ontwikkeling in 2021, die jou zou kunnen helpen om nog fijnere websites te ontwikkelen en tegelijkertijd de klanten extra te motiveren om jouw website te bezoeken. Je moet natuurlijk wel onthouden dat jouw website dan wel met de nieuwste trends en technologieën bijgewerkt moet worden om een veelbelovende groei mogelijk te maken.