Snelheid in uw magento webshop

Magento webshop en de snelheid blijft altijd een discussie. Feit is dat snelheid essentieel is voor uw webshop.

Hoe meer snelheid in uw webshop des te eerder een conversie zal plaats vinden. Geduld is een schone zaak, maar niet als men shopt op het net. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat de snelheid van een webshop wel degelijk invloed heeft op de conversies. Hier spreekt men zelfs van een conversie verhoging van 7% per seconde tijdwinst. Reken dus maar uit wat je hiermee kan winnen aan omzet/conversies.

 

Stappen

Nu is dus de vraag hoe je dan die super snelle webshop kan krijgen. Hiervoor moet je kijken naar een weinig tal zaken.

Hardware

Ten eerste de hardware (server waar je webshop op draait)  Maak je gebruik van een hoster dan zal deze de mogelijkheid hebben om je webshop in diverse pakketten te plaatsen. Veelal kiest men voor het goedkoopste pakket, dat is namelijk lekker voordelig ( denkt men dan ), maar niets is meer waar.

Meer snelheid

Dit betekent meer snelheid en dus meer orders. Naast het feit of je een VPS of eigen server hebt is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken of deze wel voldoende geheugen en capaciteit hebben.

Shared en eigen server

Een shared hostingpakket wilt zeggen dat je met meerder op 1 server zit en dezelfde hardware gebruikt. Is het zo dat er veel webshops op 1 server staan dan gebruiken deze allemaal hetzelfde geheugen, wat betekent dat jouw site ook langzamer wordt. Heb je een eigen server of VPS heb je hier natuurlijk geen last van en is al het geheugen voor jou bestemd.

Complete configuratie

Eigenlijk is het net met een auto. Een Ferrari zal sneller zijn als een Skoda. Zorg er dus voor dat als je een eigen server gaat huren dat je weet welke capaciteit deze heeft. Dus niet alleen hardeschijf ruimte maar kijk ook naar de cores, het geheugen en niet geheel onbelangrijk de complete configuratie.

Geconfigureerd

De beste server, verkeerd geconfigureerd zal nog steeds zorgen voor een verlies van snelheid en prestaties. Hier geldt dus ook weer dat het van belang is dat dit goed gedaan is.

Optimalisatie

De configuratie is hoe de server is ingericht met welke besturing en optimalisatie van het systeem. Dit kan betekenen dat de ene Magento webshop een andere configuratie heeft als een andere magento webshop. Denk hierbij dan aan of een webshop veel producten heeft en deze importeert of dat deze altijd gelijk blijven.

Magento Versie

Dan is er nog het Magento systeem zelf. Maak je gebruik van Magento 1 of heb je al Magento 2? De basis is echter voor beide dat een template geoptimaliseerd moet zijn wil je een snelle webshop hebben. Daarbij wordt gekeken naar de opbouw, JavaScript, HTML en CSS. Alles bij elkaar zorgt in een 100% perfect optimalisatie voor de snelste webshop en dus de hoogste conversie.

Marketing plan

Je kan dus wel een fantastisch marketing plan en strategie hebben, als je webshop niet snel is klikt de bezoeker op dat ene kruisje rechts bovenin waarvan we allemaal willen dat dit gebeurd na de conversie.

Uitgebreid rapport met punten waarvan wij weten dat die gaan leiden tot meer snelheid


Dit is hetgene wat de basis moet zijn. Alles goed maar nog steeds geen snelheid? Neem dan eens contact op en dan kunnen we eens kijken wat en waar er nog het e.e.a. aan snelheid te winnen is. Wij maken een uitgebreid rapport met punten waarvan wij weten dat die gaan leiden tot meer snelheid. De kosten hiervan zijn e € 75,00 excl. BTW.

De Basis Zaken Om Mee Te Beginnen Zijn Te Kijken Naar De Volgende Punten:

  • Is je index up to date
  • Staat je cache aan?
  • Maak je gebruik van FPC (FullPageCache)
  • Mimify in orde?
  • Alles gebundeld?
  • Flat catalog aan gezet?

hosting4webshops.nl

Wil je meer informatie over hosting en servers of een VPS, kijk dan snel op onze hosting site