Je hebt een Magento 1 webshop en magento stopt met de ondersteuning, wat nu?

Zoals iedere Magento webshophouder inmiddels al wel weet is dat Magento 1 per juni 2020 officieel niet meer ondersteund gaat worden door Adobe. Dit houd dus in dat er dan geen updates en beveiligingsupdate zullen komen vanuit Adobe.

Magento-overdracht

Wat gaat er dan precies gebeuren is een veelgestelde vraag die wij regelmatig horen. Helaas kunnen wij niet een simpel antwoord geven op die vraag. Wel is zeker dat de verwachting niet zal zijn dat Magento 1 dan meteen ter ziele gaat. Simpelweg omdat Magento 1 vanuit het verleden al vaak door de community werd gewezen op beveiligingsissues en bugs. Dus verwachting is dat deze community dit na juni 2020 nog steeds zal blijven doen.

Dit echter neemt niet weg dat je toch ooit over zal moeten. Of dit is met Magento of met een ander webshop systeem is natuurlijk een persoonlijke kwestie. In onze ogen is en blijft magento het webshop systeem. Zeker voor de professionele webshops is hier geen twijfel over mogelijk ( volgens ons dan ..;) ).

Mocht Je De Overstap

Mocht Je De Overstap Maken Maar Magento 2, Dan Is Het Verstandig Na Te Denken over Een Aantal Zaken.

  • Wil je huidige design houden of ga je over naar een nieuw design wat aan de huidige eisen voldoet.
  • Als je kiest voor een nieuw design is een template in interessante optie. Vaak zijn deze goedkoper als een uniek design. Zorg er wel voor dat je goed kijkt naar een template welke regelmatig geupdate wordt door de bouwers en dat deze goed in elkaar zit kwa SEO, optimalisatie en gebruiksvriendelijkheid.
  • Hoe zit mijn Magento 1 webshop in elkaar als het gaat om SEO, linken en ranking in de zoekmachines en andere plekken waar urls naartoe gaan. Ga je namelijk over en de url van een product, categorie of pagina veranderd en er is geen redirect dan ben je straks ook je ranking in de zoekmachines kwijt. Iets waar je mogelijk jarenlang veel tijd en geld in hebt geïnvesteerd.
  • Moeten alle orders, klanten, producten en categorieën mee naar de nieuwe Magento 2 webshop? Zorg dat alles wat niet mee hoeft ook niet mee gaat. Alles wat je wilt behouden kan overgenomen worden. Wij hebben speciale tools ontwikkeld om dit eenvoudiger te maken.
  • Zijn de producten en categorieën die ik gebruik nog relevant. Met andere woorden, als je toch opnieuw moet beginnen kan je het beste zorgen dat alle oude, ongebruikte pagina’s, producten, categorieën en modules niet mee overgaan. Je gaat dus echt alleen overzetten wat van belang is.
  • Maak inzichtelijk welke modules wel gebruikt worden en welke niet meer. Schoon begin is de basis van een succesvolle webshop. Zowel in snelheid als functionaliteit.
  • Heb je al een poosje zitten denken aan een nieuwe functie? Dan is dit natuurlijk meteen het uitgelezen moment om hiermee aan de slag te gaan. Breng dit in kaart en zorg dat als je live gaat met je nieuwe Magento 2 webshop dit dan ook werkend is
  • Hou er rekening mee dat een Magento 2 webshop niet optimaal zal functioneren op een Magento 1 hosting platform. Hieraan zijn andere eisen en specificaties verbonden.

Vraag meerdere offertes aan

Als je bovenstaande inzichtelijk hebt dan kan je gaan kijken welk Magento 2 ontwikkelingsbedrijf je hierbij kan helpen. Vraag meerdere offertes op en leg deze naast elkaar. Kijk goed wat bij je past en waar je een goed gevoel bij hebt. Vergeet ons ook niet te vragen om een offerte te maken;).
Waarschijnlijk zal je grote verschillen zien in de diverse offertes. Kijk of alle zaken die je opgegeven hebt ook benoemd worden.