Hoe je de snelheid van Magento websites kunt optimaliseren

De wereld beweegt snel en de aandachtsspanne van de moderne mens neemt snel af. Individuen kiezen zelfs voor het online shoppen omdat zij daarbij veel tijd en moeite kunnen besparen. Snelheid en goede prestaties staan ​​dus centraal in het succes van iedere e-commerce shop.

Als we het daarnaast over de prestaties van jouw Magento 2 website hebben, dan gaat het niet alleen om de laadsnelheid van de pagina, maar tevens elke functie en ieder proces dat een klant moet doorlopen, van het zoeken naar producten tot het afrekenproces.

De optimalisatie van prestaties is een integraal onderdeel van de magento ontwikkeling en kan niet onderschat worden. Magento 2 heeft met haar release veel problemen met de vorige versie opgelost, maar er is nog veel meer dat jij kan doen om de prestaties van jouw Magento 2 site verder te verbeteren.

Optimaliseer afbeeldingen

Een e-commerce shop staat uiteraard vol met afbeeldingen en banners. Optimaliseer deze dienovereenkomstig om er zo voor te zorgen dat de afbeeldingen de prestaties van jouw website niet beïnvloeden.

De afbeeldingen die op de hoofdsite verschijnen moeten voor minder datagebruik en het simpel laden van de pagina’s gecomprimeerd worden. Hoewel de productafbeeldingen in een JPEG indeling geplaatst moeten worden, wordt er een PNG en SVG indeling voor het logo en de lay-out van je Magento 2 site aanbevolen.

Caching van de server

Slim gebruik van caching en zogenaamde in-memory technologie is een nuttige techniek voor jouw website. Dit beperkt niet alleen een onnodige toegang tot de database voor optimale prestaties, maar vermindert tevens de laadtijd van de webpagina aanzienlijk.

Zorg er, indien mogelijk, voor dat jij de tijdelijke gegevens van jouw website op verschillende locaties in het content delivery netwerk opslaat. Dit zorgt namelijk voor een maximale toegankelijkheid voor bezoekersinteracties.

Flat Categories en producten

Door vaste attributen toe te passen, zodat de producten en categorieën namens hun datatypes in afzonderlijke database tabellen worden opgeslagen, gecombineerd met een proces van ‘flattening’ om ze op te halen, biedt een positief effect op de website snelheid, vooral als er 1.000 of meer producten aanwezig zijn.

Database-optimalisatie

De vrij gebruikelijke gewoonte om een opeenstapeling van een flinke hoeveelheid onnodige databases te gebruiken resulteert in minder snelheid dan gehoopt. Het DBMS moet hierbij volledig gebruikt worden om het snelheidsprobleem op te kunnen lossen. Je kunt hier voor een query-indexering en brede optimalisatie scripts gaan om de database prestaties te verbeteren. Het regelmatig wissen van het databaselogboek zal eveneens bijdragen aan de prestatie van de database.